Geschiedenis

Ons pand aan de Zwolseweg 2 in Balkbrug heeft een lange geschiedenis als slagerij. Al in 1927 bouwde Willem Nijensikkens hier een slagerij annex winkel-woonhuis. Zijn zoon Jan Willem Nijensikkens nam in 1961 het slagersbedrijf over.

Slagerij van Broekhuizen in Balkbrug

De huidige eigenaar, John van Broekhuizen SR., kwam in 1978 vanuit Wassenaar bij Nijensikkens in dienst als chef. Na drie jaar vertrok hij naar Ameide (Alblasserwaard) om daar een eigen slagerij te beginnen. Maar Balkbrug bleef trekken en daarom kwam de familie van Broekhuizen in 1989 weer terug naar het dorp, waar John mede-eigenaar werd van slagerij van Broekhuizen.

Slagerij van Broekhuizen in Dalfsen

Tot 1992 werkten John en Jan Nijensikkens samen, waarna Jan zich uit het bedrijf terug trok. Het duurde tot 1999 voordat John van Broekhuizen zich ook eigenaar van het pand mocht noemen om er vervolgens een authentieke winkel van te maken, inclusief een volledig moderne slachterij in het achterhuis. Het oude woongedeelte naast de winkel werd in 2007 omgetoverd tot een winkel in streekproducten.
In 2014 heeft Slagerij van Broekhuizen een tweede slagerswinkel geopend aan de Prinsenstraat 33 in Dalfsen. Zoon John-Benno jr. heeft hier de dagelijkse leiding en werkt met een team gedreven medewerkers aan de beste kwaliteit vlees- en vleesproducten.