ONZE SLAGERIJ

John van Broekhuizen werkt al ruim vijftig jaar als slagersspecialist. Sinds 1989 is hij eigenaar van het ambachtelijke slagersbedrijf in Balkbrug. In 2014 opende Slagerij van Broekhuizen een tweede slagerswinkel in een historisch pand in het centrum van Dalfsen.

Wie zijn wij?

John en John-Benno van Broekhuizen (vader en zoon) hebben samen meer dan 70 jaar ervaring in het slagersvak. Echte vakidioten die altijd streven naar perfectie, van begin tot eind.
Ooit begonnen met een eigen slagerij in Ameide in 1981, zijn ze in 1989 opnieuw terecht gekomen in Balkbrug. Hier heeft de slagerij zich voortgezet om vanwege uitbreiding van de zaak en het hebben van meer mogelijkheden hierin, in 2014 naar Dalfsen te verhuizen.
Vader en zoon zijn zich in de loop der jaren meer gaan toeleggen op het productieproces achter; meer ontwikkeling van de worstmakerij en de specialiteiten die hierbij zijn gekomen. Naast de slagerij is er meer en meer plaats gekomen voor het leveren van specialiteiten aan consumenten, horeca en foodspeciaalzaken. Ambachtelijk produceren en het werken met pure, eerlijke producten is hierin een voorwaarde. Daarom vinden we het belangrijk om zelf te slachten. Op deze manier weten we waar onze dieren vandaan komen en wat voor vlees we letterlijk in de kuip hebben.

ONS DOEL

Wij vinden het belangrijk om een goed en lekker product te maken. Dit geldt zowel voor mens, dier en maatschappij. Wij gebruiken eerlijke producten en willen deze zo puur en onbewerkt mogelijk verwerken. We staan voor een traditioneel ambacht die hand in hand gaat met technologische ontwikkelingen en oog voor detail.
Het vlees dat we gebruiken in ons bedrijf komt van dieren die een goed leven hebben gehad en goed te eten hebben gekregen. Zonder een goed begin, krijg je nooit een goed eindproduct. Door meer inzicht en controle te krijgen in de keten van onze productie, dragen we bij aan een goed leven dier, mensen en maatschappij. Kwaliteit in alle processen is hierin van belang maar ook het transparant zijn hierin.